Bästa starthänderna i texas hold em

Det handlar om vår tids mest omtyckta pokerspel. texas hold em spelas dagligen världen över och det anordnas många tävlingar och turneringar, där vinnarna kan gå hem med flera miljoner som vinst. Och det är nog en av de största anledningarna till att så många är intresserade av dett spännande, underhållande och händelserika spel. Men för att ha chans på storvinsterna gäller det att veta vad man gör. I vissa fall anses texas hold em som ett turspel men i grunden är det ett skicklighetsspel, så med de rätta tipsen kan du som spelare nå högre höjder. Fortsätt därför att läsa denna guide om de bästa starthänderna för texas hold em.

Taktik för texas hold em

Den fundamentala delen i spelet är att veta vad ens två kort har för värde, det vill säga ens starthänder. För att därifrån kunna välja vad man ska göra med dem i kommande omgångar. Det är grunden för att ha goda chanser för vinst, man bör veta vilka starthänder man spelar med och när man ska göra vad.

Du bör också veta att ju fler spelare som är med i matchen ju bättre starthand måste du ha. Samma gäller om du är i början av bordet, det vill säga att omgången börjar hos eller nära dig. Med följer också instruktioner för att du ska kunna komma igång så snabbt som möjligt. Fortsätt därför att läsa för att veta bättre, för visste du att i det här spelet är det bästa att spela med starthänderna, istället för att hålla på med för många.

De bästa starthänderna är:

1) AA, 2 ess

2) KK, 2 kungar

3) QQ, två damer

4) JJ, två knektar

5) Aks, ess & kung i lika färg

6) AQs, ess & dam i lika färg

7) TT, två tior

8) Ajs, ess & knekt i lika färg

9) Ako, ess & kung i olika färg

10) KQs, kung & dam i lika färg

Övriga bra starthänder är par under knektar. Exempelvis två nior av olika färger

Toppar-händer: Är exempelvis ess och kung av olika färger eller kung och dam av olika färger. Suited-händer: Är ett par av nummer under knekt med lika färg, exempelvis hjärter sex tillsammans med hjärter åtta. Som ni kan se är ett par i ess den absolut bästa starthanden. Vi rekommenderar att om du har någon av de bästa paren så ska du hålla dig till dem utan att ändra mycket. Om du däremot har något av de lägre ska du försöka byta upp dig.

Som känt så går texas hold em ut på att vinna genom den hand man har, vid varje omgång. Men istället för att försöka vinna hela tiden ska man hellre tänka ordentligt för att göra de rätta besluten för satsningar, höja, syna eller om man vill lägga sig. Det är alltså besluten som gör vinnaren i det långa loppet.